takboxar test

För en del människor är det inte nog med en resväska. Här behöver de mera. Detta medan andra anser att allt ska vara bekvämt. Sist har vi alla de som måste ha massor med sig i bilen varje dag för att utföra sitt arbete. Ja, alla dessa kan dra nytta av takboxar. Här handlar det om ett extra utrymme som ger plats för allt det som ska med på bilsemestern eller till utställningen. Att investera i en takbox till bilen ger massor med möjligheter som du inte tidigare hade. Detta är också ett mycket säkert sätt att få det lilla extra utrymme för allt som ska med på resan, istället för att behöva en släpvagn. Många gånger kan det vara det lilla som gör det.

När det lilla extra är det som behövs och gör allt komplett, kommer takboxar att vara ett mycket bra val för att kunna ta med allt från extra packning till arbetsredskap i bilen. I denna artikel får du information om takboxar samt några bra exempel på de bästa takboxar du kan investera i. Häng med och läs vidare, så du gör de rätta valen i djungeln av takboxar till bilen.

Passar alla takboxar till alla bilar?

När du väljer rätt bland alla de olika takboxar som finns, är det egentligen inte så viktigt att änka på passform. I det fallet är det infästningen och själva ställningen som håller boxen på plats som är viktig. Dessa finns nästan alltid i alla olika typer och på så sätt finns det till 99 % av fallen ett sätt att fästa och installera en takbox på alla typer av bilar.

Naturligtvis kan det vara mening med att se till passform gällande storlek och utseende, så att ditt val av bland takboxar blir så optimalt som möjligt. Här är det viktiga att du får en takbox som rymmer allt du behöver ha med dig, samt att den också får din bil att se bra ut.

Olika typer av takboxar

Faktum är att det kan vara mycket spännande, roligt och intressant att välja bland takboxar. Här finns det massor med olika typer, storlekar och utseenden. Det finns fortfarande de som har en klassisk design, där allt fokus har lagts på funktion och kvalitet. Sedan finns det alla de som har modern och futuristisk design. Valet av de senare brukar vara mest populärt, då de flesta av dagens bilmodeller också har modern och strömlinje formad design.

Det finns också en rad olika material som kan användas vid tillverkningen av takboxar. Här kommer de två vanligaste materialen och det du ska satsa på vara UV-beständig ABS-plast eller glasfiber. Båda dessa material är mycket slitstarka och kan klara höga belastningar. Andra skillnader du kan finna i valet av takboxar är inredning i form av LED-belysning samt även centrallås.

Topp 3 takboxar 2020

Givetvis kommer valet av takboxar att vara individuellt. Det kommer också finnas massor med olika takboxar på marknaden, vilket gör att alla kan finna sina favoriter. Hur som helst är det i alla fall så att du tjänar mest på att välja en lite dyrare takbox. På så sätt säkerställer du att kvaliteten är hög samt att din takbox verkligen fungerar till det du ska använda den till. Med detta val får du också en säker takbox med bra infästning och material som klarar av stötar, väder och vind. Nedan följer våra tre säkra och professionella val av takboxar för bilen 2020.

Takbox Excellence XT sv/titan från Thule

thule takbox Excellence XT

Denna modell brukar kallas för världens mest exklusiva takbox. Ja, i alla fall om tillverkaren Thule själv för sista ordet. Hur som helst är det mycket som talar för att detta verkligen är sant. Här bär denna också namnet Thule Excellence XT.

Denna box har en strömlinjeform som skapar exemplariska aerodynamiska förutsättningar vid körning. De flesta talar om att de inte ens känner att de har en takbox på bilen. Takboxen har en volym på hela 470 liter och väger bara 28 kg. Du kan belasta denna med maximala 75 kilo, vilket gör att du får mycket takbox för pengarna och en extremt hög kvalitet.

Takbox Vector M Blanksvart

Thule takbox Vector

Detta är ytterligare en av alla de populära takboxar som skapats av Thule.

Denna modell Thule Vector M Blanksvart är deras flaggskepp. En bättre takbox är svårt att finna. Denna box är tillverkad i glasfiberarmerad plast och rymmer 360 liter.

Takbox Motion XT Alpine Blanks

takbox thule motion xt alpine en billig takbox

Billig takbox!

För alla de som inte vill betala på skjortan och byxorna för att få en bra takbox till bilen, finns Takbox Motion XT Alpine Blanks.

Denna takbox tillverkad i UV-beständig ABS-plast kan köpas för under 8 000 kronor. När volymen är 450 liter och du kan lasta den med upp till 75 kg, betyder det att du får mycket takbox för pengarna. Valet för alla som har behovet av en takbox vid sina semesterresor.

Thule köpguide

Detta blev en Thule köpguide. Vi valde Thule på grund för de håller mycket hög kvalitet, har den rätta passformen för din bil och är väldigt smidig att montera. 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *