laddkabel elbil

I takt med att el- och hybridbilar blir allt populärare söker fler människor efter sätt att hålla sina fordon strömförsörda när de är på språng. Att ha en laddningskabel till hands gör det enkelt att ladda bilen var du än behöver, hemma eller på vägen. Dessa kablar kommer vanligtvis med olika typer av kontakter som passar in i olika typer av laddningsportar

När du hyr en bil, privatleasa eller äger den är det viktigt att ha rätt laddkabel. Olika el- och hybridbilar har olika typer av kontakter, så du måste se till att kabeln du använder passar in i hyrbilens laddningsport. Med fel typ av kontakt kommer ditt batteri inte att laddas ordentligt eller överhuvudtagetDet är också viktigt att se till att laddningskabeln är tillräckligt lång för uppgiften. Om du hyr en bil som kräver en längre anslutning kan du bli fast utan möjlighet att ladda den. Se till att kabeln är tillräckligt lång så att du kan nå vilket uttag som helst från hyrbilens parkeringsplats eller var som helst där du kan behöva koppla in en kontakt

Att ha rätt laddkabel till elbilen är viktigt för att se till att ditt fordon alltid har tillräckligt med ström under resan. Med rätt kabel kan du ladda din bil var och när du behöver, vilket ger dig sinnesro när du är på väg.

LADDKABEL TILL ELBIL MED SCHUKO 1.5 METER (PORTABEL LADDARE)

Om du letar efter en förenklad laddningslösning för ditt fordon med typ2-uttag är DELTACOs e-Charge EV-1225 det perfekta alternativet. Du kan enkelt ladda via en vanlig väggkontakt av Schuko-typ i Mode 2 med upp till 3,6 kW effekt och välja mellan justerbara steg mellan 10A eller 16A för maximal bekvämlighet. De här kopplingarna är tillverkade med silverplätering och garanterar maximal kontakt och långvarig service. Med en längd på 6 meter ingår ett dammskydd på varje typ 2-kontakt för att skydda mot smuts, smuts och fukt under förvaring. Kabelkontrollboxen innehåller också en integrerad jordfelsbrytare av typ A för ökad säkerhet.

Den här kabeln är tillverkad av TPE-material och är mycket motståndskraftig mot olja, UV-ljus och nötning, samtidigt som den är flexibel även i kyligt väder. För att passa moderna behov är Typ2-uttagen nu EU-standard i många bilmärken, bland annat AUDI, BMW, Hyundai, KIA, Mercedes, Porsche, Porsche, Seat, Skoda, Tesla, Volkswagen och Volvo.

När bilen är inkopplad börjar en tvåvägskommunikation mellan bilen och kontrollboxen. Denna process omfattar ett automatiskt självtest för att garantera att båda komponenterna är korrekt anslutna innan laddningen påbörjas. Vid denna tidpunkt aktiveras strömkabeln av kontrollboxen och låses samtidigt på plats på bilens stickpropp för ytterligare säkerhet.

Denna kabelkontrollbox är utrustad med skyddsklass IP 66 och en integrerad jordfelsbrytare. Så snart ett jordfel uppstår, stängs strömmen av säkerhetsskäl automatiskt av. När laddningen är klar låser du upp bilen för att öppna det mekaniska låset och kopplar loss laddarens kontakt från dess port.

Undvik att använda förlängningskablar till varje pris, eftersom eventuella reparationer av kabeln kan störa dess säkerhetsfunktioner och hindra den från att fungera korrekt.

Specifikation

• Certifiering: TUV 2 PfG 1908

• Kabel: EV07EE-H, 3G2,5mm²+1x05mm² + EV07EE-H, 3G2,5mm²

• Klassning: IP66

• Vikt: 2,15KG

• Arbetstemperatur: -25°C – +55°C

• 3 års garanti

Att ladda enheten i ett vanligt vägguttag eller motorvärmaruttag rekommenderas inte av Elsäkerhetsverket, DSB i Norge, Tukes i Finland och Sikkerhedsstyrelsen i Danmark. Var dock medveten om att vissa lokala bestämmelser kan avvika från detta råd.

För att garantera din säkerhet är det viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna med gamla eller felaktiga elektriska kontakter och kablar. Högspänning vid hög belastning kan leda till förödande bränder, så se till att du får din fastighets elinstallation kontrollerad av en certifierad elektriker!

Undvik att använda vanliga vägg- och motorvärmaruttag (Schuko) för laddning av elbilar; de är inte konstruerade för att klara långa perioder av hög effekt. För att vara säker bör du begränsa strömflödet till 8-10A när du använder dem och installera kontrollboxen i ett vägguttag.

Lektri.co Laddbox med fast kabel

Här är ett mycket prisvärt alternativ om du behöver en laddbox med fast kabel

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *