Bästa sommardäcken 2021

Varför du ska byta till sommardäck

1. Säker körning!
2. Sommardäck är hårdare än vinterdäck och har ett bättre väggrepp på sommaren
3. Vinterdäck har längre bromssträcka på varma sommarvägar (fler olyckor)
4. Vid temperaturer över 7 °C slits vinterdäck hårdare än sommardäck
5. Mindre friktion ger ökad körkomfort vilket medför lägre bränslekostnader

Den hårdare gummiblandningen på sommardäck är anpassad till varmare temperaturer. Mönstret är konstruerat för att motverka halka både på torrt och vått underlag. Vinterdäck har däremot ett mjukare gummi som fungerar bäst vid minusgrader. Vinterdäck greppar sämre på varmt underlag. Därför blir bromssträckan längre om olyckan skulle vara framme.

När ska du byta däck?

Mellan 1 december och 31 mars måste du enligt lag köra på vinterdäck. Vid tort väder rekommenderas att byta till sommardäck efter 31 mars. Framtill 30 november bör du alltså använda sommardäck för säker körning.

Lite däckskola

Runda och svarta – är det allt?

Vid första anblicken tycks alla däck se likadana ut. Men med ny teknik och material har däckindustrin utvecklats otroligt snabbt under de senaste 60 åren. Med en komplex tillverkning innehåller dagens däck upp till 200 olika råmaterial. I konkurrensen om de bästa däcken strävar tillverkarna att få fram bästa möjliga komfort, styr- och körkänsla samt däck med så liten friktion som möjligt. Idag spelar kalité och utseende en allt viktigare roll för köparen.

1946 introducerades radialdäcken av Michelin. Radialdäcket har fortsatt att dominera på marknaden. Det finns sommardäck, vinterdäck och allvädersdäck. Allvädersdäck eller allrounddäck funkar dock bäst nere på kontinenten, där väderleken oftast inte växlar lika extremt som hos oss i norden. Att växla mellan sommar- och vinterdäck lönar sig om du vill att bilen ska rulla vidare i gott skick i många mil.

Detta bör du tänka på vid val av nya sommardäck

Allra viktigast är valet av rätt däck till din bilmodell. Däcken kan göra skillnaden mellan en bra eller en dålig  körupplevelse.  Det finns en hel del att tänka på när du ska välja rätt däck till bilen.

Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och EU standard för din bil. En del bilförare väljer att skaffa större däck till bilen, för att de ser snyggare ut. Viktigt är då att kontrollera att körsäkerheten inte påverkas negativt. Är du osäker, så kontakta din bilhandlare eller en däckspecialist.

Däck för sommarbruk har ofta förstärkta däcksidor som gör däcken särskilt hårda, stabila och slitstarka.

Däckets märkningar

Alla däck har en lång rad av märkningar. Dessa visar bl.a. däckets typklass, belastning, datummärkning och för vilken typ av fordon däcken är lämpade m.m.
Även beteckning för maxhastighet och däckets dimension visas med en egen kod. Var säker på att du väljer däck som passar din fordonstyp. Hos en auktoriserad handlare kan du få ytterligare tipps och råd.

Olika mönster

Det finns många olika sorters mönster på däck. Vanligast är dock riktade mönster eller Asymmetriska mönster. Mönstren har betydelser t.ex. för däckens vattenavvisande egenskaper. Detta är fallet med s.k. asymmetriska mönster som tillsammans med  däckets breda klack gör att de får bättre grepp i starka kurvor samt att bilens accelerations- och bromsförmåga ökar. Nya sommardäck har i regel 7-8 millimeters mönsterdjup. Rekommenderat djup för gamla däck är 3mm. Minimumkravet på mönsterdjup ligger enligt lag på 1,6 mm. vid däckets mest slitna ställe.

Inkörning

Alla nya däck behöver köras in. Det innebär att däcket måste “sätta sig“ på fälgen för att däcken ska hålla riktigt länge. Under inkörningsperioden, som är ca 150 mil, ska du tänka på att köra lugnt och att inte bromsa eller rivstarta i onödan.

Så påverkas däckens livslängd – Håll koll på lufttrycket

Det är viktigt att veta att det inte bara bra däcken som ger bilen säkerhet och hög körkomfort. Minst lika viktigt är att däcken har rätt lufttryck, som mäts i bar.
Vid korrekt lufttryck har bilen en god broms- och undanmanöverförmåga.

Visste du att

  • 20 procent för lågt lufttryck kan öka slitaget på däcken med hela 30%
  • 30 procent för lågt lufttryck kan innebära att däckens livslängd halveras!?

Nya däck har dessutom en mycket god förmåga att tränga undan vatten, har lägre bränsleförbrukning och är miljövänligare än slita däck.

Med nya sommardäck kör du säkrare och undviker olyckor.

Passa på att kontrollera lufttrycket när du byter till sommardäck. Nya, oanvända däck släpper ut mer luft än däck som jobbar. Informationen om rätt lufttryck finner du i manualen och ibland även på tanklocket. Olika däcktillverkare har olika rekommendationer om hur högt lufttrycket i däcken bör vara. Kontrollera lufttrycket regelbundet.

Däckens testegenskaper

I olika nationella och internationella tester undersöks däckens egenskaper under olika vägförhållanden och temperaturer. De vanligaste testresultaten baseras på:

Bromsförmåga Torr Väg  Stoppsträckan för olika däck jämförs på torr väg vid olika hastigheter.

Bromsförmåga Våt Väg – Tillverkarnas störta utmaning är att ta fram däck som både uppfyller kravet på kvalitet och prestanda och som har god bromsförmåga, låg bullernivå och bra körkänsla. Här syns det stora skillnader mellan de billigare märkena och de stora kända tillverkarna. Nedan presenterar vi en lista med mycket bra sommardäck för bilen 2021.

Bullernivå – Bullernivån mäts i decibel (dB). Eftersom sommardäck är hårdare än vinterdäck, märker man ofta skillnad när man just bytt däck. Det är dock viktigt att de är så tysta som möjligt och att körkomforten ligger på hög nivå. Högljudda däck kan vara störande både för den som kör och för passagerarna.

 

Sommarens bästa däck

Här presenterar vi sex modeller av marknades bästa sommardäck 2021:

Dunlop
Nokian Tyres
Continental
GoodYear
Michelin
Bridgestone
Hankook

Dunlop Sport BluResponse (205/55 R16 91W)

Dunlop – Däckproducent från Japan. Högkvalitetsprodukt i det högre prissegmentet.
Bränslesparande design med 30% lägre rullmotstånd.

Däckstorlek: 205/55 R16 91W (finns i flera storlekar)

Däcktyp: Sommardäck

Hastighet: Godkänd upp till 270 km/h

dunloop bluresponse

Med ett fantastiskt grepp på vägen

  • Spara upp till 1000kr årligen tack vare Sport BluResponse aerodynamiska däckform
  • Hela 3 meter kortare bromssträcka än flera konkurrerande produkter
  • Med Short Braking blocks minskar bromssträckan på våta och torra vägar
  • Tystare och bekvämare resa med slutna skulderblock

Nokian Wetproof 205/55 R16 91V

Nokian – Däckproducent från Finland. Högkvalitetsprodukt i mellanprissegmentet. Speciellt bra däck för sommarregn.

Däckstorlek: 205/55 R16 91V (finns i flera storlekar)

Däcktyp: Sommardäck

Hastighet: Godkänd upp till 240 km/h

Undvik vattenplaning med Nokian Wetproof

  • Tack vare ett speciellt „golfbollmönster“ mycket bra grepp på blöta sommarvägar
  • Reducerad luftström gör däcken tystgående
  • Förbättrad bränsleförbrukning och ett bra miljöval
dunloop bluresponse

När måste man ha vinterdäck och vilka vinterdäck är bäst?

köpa vinterdäck

När vintern närmar sig är det många som behöver fundera på vinterdäck. Allt från när man ska byta till vinterdäck, till huruvida det är dags att köpa nya vinterdäck – och i så fall vilka däck man ska välja.

Är vinterdäck med dubb det bästa valet, eller odubbade vinterdäck?

Vad innebär det egentligen med dubbfria vinterdäck?

Och vilka är egentligen de bästa vinterdäcken?

Det här och mycket annat kommer vi att gå igenom här. Du kommer få veta allt du behöver veta om vinterdäck, hur du använder vinterdäck och när du använder vinterdäck. Dessutom kommer vi att tipsa om några riktigt bra vinterdäck, så att du kan hitta rätt vinterdäck för dig om det börjar bli dags att köpa nya.

Köpa vinterdäck

Om det är dags att byta vinterdäck så bör du välja vinterdäck med dubb. Odubbade vinterdäck passar inte i vårt klimat, och de klarar varken halkan eller snön lika bra som dubbade vinterdäck. Dubbade vinterdäck ger det bästa greppet på både is och snö, de kan få stopp på bilen och kan även ta sig fram på en oplogad väg.

När det gäller vinterdäck så kan man till stor del säga att du får vad du betalar för. Vill du ha riktigt bra vinterdäck så får du helt enkelt betala mer. Eftersom snö och halka kan orsaka en hel del besvär på vägarna, och i värsta fall olyckor, så känns det lite tryggare med riktigt bra vinterdäck – men självklart är det ändå viktigt att köra försiktigt och sakta när det är halt eller när det snöar, eller alltid egentligen.

snö vinterdack dubb

Om du vill spara in pengar på vinterdäck är det bättre att leta efter det bästa priset på riktigt bra däck, istället för att välja ett budgetalternativ. Många gånger kan man spara in flera hundra per däck genom att jämföra priserna för samma däck hos olika återförsäljare, priset skiljer alltså en hel del mellan olika butiker.

Dubbade vinterdäck är som sagt att föredra, men om man föredrar odubbade så kan det vara bra att känna till att det finns två olika typer av odubbade vinterdäck. Den ena varianten kallas för nordiska vinterdäck, och den andra för europeiska vinterdäck. Gummiblandningen är det s

om skiljer dessa varianter åt.

De nordiska vinterdäcken har en mjukare gummiblandning och bibehåller greppet och köregenskaper även vid ordentlig kyla och flera minusgrader, de fungerar också bättre på packad snö. Är det för varmt kan de dock kännas ”svampiga”, och de passar bäst långt upp i landet. Europeiska vinterdäck, som används i resten av Europa, passar istället bättre på barmark och våta vägbanor samt slask.

När måste man ha vinterdäck

Det är viktigt att hålla koll på när det är dags att byta till vinterdäck, men trots det är det många som faktiskt inte har någon större koll. Så när måste du ha vinterdäck? Ja, här är det egentligen två frågor man behöver svara på: När får man byta till vinterdäck, och när måste man ha vinterdäck?

Man får byta till dubbade vinterdäck redan första oktober, men det är först den första december som man måste ha vinterdäck. Vinterdäcken ska sedan användas till sista mars, men får användas fram till den femtonde april. Om det är, eller befaras bli, vinterväglag så får du även använda dubbdäck annan tid.

Mönsterdjup vinterdäck

Det är viktigt att hålla koll på vinterdäckens mönsterdjup, eftersom det faktiskt är lag på ett visst mönsterdjup. Däcken ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster, men vid vinterväglag gäller 3 mm.

Det här varierar dock mellan olika typer av fordon. 3 mm gäller för personbilar och lätta fordon. För tunga bilar så som till exempel lastbilar och bussar med en totalvikt över 3,5 ton gäller istället 5 mm. Och för tunga släpvagnar, med en totalvikt över 3500 kg, gäller 1,6 mm.

Något som kan vara bra att känna till är att det faktiskt inte finns något krav på att däcken ska vara nya, eller någon lag som säger att däcken inte får vara äldre en ett visst antal år. Här handlar det alltså enbart om mönsterdjup.

Tips på bra vinterdäck

Är det dags att byta vinterdäcken? Då gäller det att hitta riktigt bra vinterdäck, men också att hitta vinterdäck som du själv gillar. Här kommer vi att skriva om några olika vinterdäck som är riktigt bra, och förhoppningsvis är någon av dessa rätt val för dig.

Continental IceContact 2 SSR 205/55 R16 91T, Dubbade, runflat

 

continental icecontactDet här är de modernaste och mest avancerade dubbdäcken på marknaden. De har otroliga egenskaper på is och snö, och är extremt säkra. Dessa däck har 50 procent fler dubbar och en optimerad dubbplacering, vilket ger ett bättre grepp på is.

StudOn Retention Technology ökar säkerheten. Dubbarna är fastvulkaniserade och sitter fast 400 gånger bättre i dubbhålet, vilket minskar risken för att dubbarna tappas – greppet bibehålls under hela däckets livslängd.

Crushed Ice Technology ger kortare bromssträckor på is, snö och isskrap leds effektivt bort från området runt dubben. Det här leder till säkrare grepp och en maximal dubbeffekt.

Dessa däck passar utmärkt för den som vill ha riktigt hög säkerhet, och vill känna sig trygg med vinterdäcken. De har en lång livslängd, och håller riktigt hög kvalitet – det här är alltså riktigt bra, effektiva och säkra dubbdäck.

Triangle IceLink 205/55 R16 94T, Dubbade


triangle icelink

Dessa dubbdäck är godkända för hastigheter upp till 190 km/h. De ger ett riktigt bra grepp på vått väglag, och faktiskt lika bra grepp oavsett om väglaget är torrt eller vått. Även bromsförmågan är lika bra oavsett om väglaget är torrt eller vått, och det är en riktigt hög bromsförmåga.

Greppet på snö är ännu högre – dessa däck passar alltså utmärkt vid vinterväglag, men ger ett fantastiskt grepp oavsett vilken typ av väglag det är. Perfekt om du bor i en del av landet där vädret varierar en hel del under vintern, och väglaget varierar mellan torrt och vått och snö. Eller om du bor i en del av landet, men ibland besöker andra delar av landet under vintern.

Körkomforten med dessa däck är riktigt hög, och överlag är det riktigt bra och effektiva däck som klarar av det mesta. Det här är ett bra val för dig som vill ha prisvärda däck, och som vill ha ett bra grepp på olika väglag.

245/45R18 Landsail Ice Star 33 Dubb

 

landsail icestar

Om du inte kan eller vill spendera mycket pengar på däcken, men ändå vill ha högkvalitativa däck så kan dessa vara ett bra val. Dessa däck är mycket prisvärda, men håller samtidigt hög kvalitet och har riktigt bra egenskaper.

Det här är inte de bästa vinterdäcken som går att hitta, men det är bland de bästa i budgetklassen. De ger ett bra grepp, och minskad glidning vid kurvor. Däcket klarar hastigheter upp till 170 km/h, och det ger faktiskt lika bra grepp på alla väglag.

Trots sitt låga pris är dessa däck överraskande bra, så om du vill hitta billiga dubbdäck så är dessa ett riktigt bra val. Här är det greppet som är den största fördelen, och det är faktiskt lika bra som på många dyrare däck.

Dessa däck har även en lång livslängd, och däcken sitter kvar riktigt bra. Kvaliteten är minst sagt överraskande med tanke på priset. Detta är helt enkelt ett utmärkt val för den som behöver bra däck, till ett bra pris.

175/70R13 Goodyear Ultra Grip Ice Arctuc Dubb

 

175/70R13 GOODYEAR ULTRA GRIP ICE ARCTIC DUBB

Detta dubbdäck är optimerat för arktiska förhållanden, med is och snö. De ger ett riktigt bra väggrepp och lika bra väghållning på is. MultiControl Ice-tekniken ger bättre kontroll när du kör på is, och den revolutionerande dubbtekniken ökar även dubbarnas kontakt med vägytan, och skapar ett bra grepp och bra väghållning på is.

Med dessa däck får du kortare bromssträcka på is, och förbättrad bromskraft på is. Du får även bättre väghållning på snö, och en säkrare väghållning vid alla snöförhållanden.

Om du söker riktigt bra vinterdäck som ger riktigt bra väghållning och grepp, och som känns riktigt säkra, då kan detta vara rätt val för dig. Dessa vinterdäck håller dessutom en riktigt hög kvalitet, och har en lång livslängd.

Takboxar testas – En stor resväska du fäster på biltaket

takboxar test

För en del människor är det inte nog med en resväska. Här behöver de mera. Detta medan andra anser att allt ska vara bekvämt. Sist har vi alla de som måste ha massor med sig i bilen varje dag för att utföra sitt arbete. Ja, alla dessa kan dra nytta av takboxar. Här handlar det om ett extra utrymme som ger plats för allt det som ska med på bilsemestern eller till utställningen. Att investera i en takbox till bilen ger massor med möjligheter som du inte tidigare hade. Detta är också ett mycket säkert sätt att få det lilla extra utrymme för allt som ska med på resan, istället för att behöva en släpvagn. Många gånger kan det vara det lilla som gör det.

När det lilla extra är det som behövs och gör allt komplett, kommer takboxar att vara ett mycket bra val för att kunna ta med allt från extra packning till arbetsredskap i bilen. I denna artikel får du information om takboxar samt några bra exempel på de bästa takboxar du kan investera i. Häng med och läs vidare, så du gör de rätta valen i djungeln av takboxar till bilen.

Passar alla takboxar till alla bilar?

När du väljer rätt bland alla de olika takboxar som finns, är det egentligen inte så viktigt att änka på passform. I det fallet är det infästningen och själva ställningen som håller boxen på plats som är viktig. Dessa finns nästan alltid i alla olika typer och på så sätt finns det till 99 % av fallen ett sätt att fästa och installera en takbox på alla typer av bilar.

Naturligtvis kan det vara mening med att se till passform gällande storlek och utseende, så att ditt val av bland takboxar blir så optimalt som möjligt. Här är det viktiga att du får en takbox som rymmer allt du behöver ha med dig, samt att den också får din bil att se bra ut.

Olika typer av takboxar

Faktum är att det kan vara mycket spännande, roligt och intressant att välja bland takboxar. Här finns det massor med olika typer, storlekar och utseenden. Det finns fortfarande de som har en klassisk design, där allt fokus har lagts på funktion och kvalitet. Sedan finns det alla de som har modern och futuristisk design. Valet av de senare brukar vara mest populärt, då de flesta av dagens bilmodeller också har modern och strömlinje formad design.

Det finns också en rad olika material som kan användas vid tillverkningen av takboxar. Här kommer de två vanligaste materialen och det du ska satsa på vara UV-beständig ABS-plast eller glasfiber. Båda dessa material är mycket slitstarka och kan klara höga belastningar. Andra skillnader du kan finna i valet av takboxar är inredning i form av LED-belysning samt även centrallås.

Topp 3 takboxar 2020

Givetvis kommer valet av takboxar att vara individuellt. Det kommer också finnas massor med olika takboxar på marknaden, vilket gör att alla kan finna sina favoriter. Hur som helst är det i alla fall så att du tjänar mest på att välja en lite dyrare takbox. På så sätt säkerställer du att kvaliteten är hög samt att din takbox verkligen fungerar till det du ska använda den till. Med detta val får du också en säker takbox med bra infästning och material som klarar av stötar, väder och vind. Nedan följer våra tre säkra och professionella val av takboxar för bilen 2020.

Takbox Excellence XT sv/titan från Thule

thule takbox Excellence XT

Denna modell brukar kallas för världens mest exklusiva takbox. Ja, i alla fall om tillverkaren Thule själv för sista ordet. Hur som helst är det mycket som talar för att detta verkligen är sant. Här bär denna också namnet Thule Excellence XT.

Denna box har en strömlinjeform som skapar exemplariska aerodynamiska förutsättningar vid körning. De flesta talar om att de inte ens känner att de har en takbox på bilen. Takboxen har en volym på hela 470 liter och väger bara 28 kg. Du kan belasta denna med maximala 75 kilo, vilket gör att du får mycket takbox för pengarna och en extremt hög kvalitet.

Takbox Vector M Blanksvart

Thule takbox Vector

Detta är ytterligare en av alla de populära takboxar som skapats av Thule.

Denna modell Thule Vector M Blanksvart är deras flaggskepp. En bättre takbox är svårt att finna. Denna box är tillverkad i glasfiberarmerad plast och rymmer 360 liter.

Takbox Motion XT Alpine Blanks

takbox thule motion xt alpine en billig takbox

Billig takbox!

För alla de som inte vill betala på skjortan och byxorna för att få en bra takbox till bilen, finns Takbox Motion XT Alpine Blanks.

Denna takbox tillverkad i UV-beständig ABS-plast kan köpas för under 8 000 kronor. När volymen är 450 liter och du kan lasta den med upp till 75 kg, betyder det att du får mycket takbox för pengarna. Valet för alla som har behovet av en takbox vid sina semesterresor.

Thule köpguide

Detta blev en Thule köpguide. Vi valde Thule på grund för de håller mycket hög kvalitet, har den rätta passformen för din bil och är väldigt smidig att montera. 

Tysta sommardäck 2020

Hjul som bidrar till komforten när man kör sin bil blir mer och mer efterfrågade. Många köper dyrare däck i tron om att det då blir tystare vilket inte alltid stämmer. Det är flera variabler som kan spela in.

däckskifte

5% rabatt på alla sommardäck och kompletta hjul med sommardäck fram till 9e juni. Rabattkod RDSENDS20

Idag blir det allt vanligare med däck som har en bullerdämpande teknik. Enkelt uttryckt kan man beskriva det som att den bullerdämpande tekniken består av en limmad skumgummimatta av polyuretan inuti däcket.

Även om man köpt tysta däck bullrar dessa mer vid högre hastigheter. Det spelar också roll huruvida man kör på fin eller grov asfalt, mjukare underlag ger lägre ljud. Vilken gummiblandning som däcket består av påverkar även det ljudet. Man bör även ha i åtanke att däck med ett lägre däcktryck kan bullra mer en ett däck som har ett högre däcktryck.

Tack vare EU:s direktiv för däckmärkning mäts alla däck numera efter samma standard. Det innebär att man även skriver ut decibelljudet på alla sommardäck och dubbfria vinterdäck.

Vad kan man göra för att minska ljudet?

Se till att du kör med däck som är rekommenderade av biltillverkare. De ska inte bryta mot några EU-bestämmelser. Försök även så långt det går att inte åka så mycket på grova vägar.

Om du vill kan du även byta till en lägre fartklass på däcket. Innan du gör det bör du kolla med din däckleverantör att det är görbart så att du inte bryter mot några regler. Undvik även gärna att köpa “punkteringsfria däck”. Dessa har oftast en hård stomme som innebär att de låter mer.

däckskifte sommardäck tysta

Vad kostar det med tysta sommardäck?

Materialen som används för att dämpa ljuden brukar för det mesta vara dyra historier. Vissa däckmodeller som har ljuddämpande material kan ha ett prispåslag på tio till femton procent. Därför är det viktigt att jämföra de olika tillverkarnas modeller innan du slår till.

5% rabatt på alla sommardäck och kompletta hjul med sommardäck fram till 9e juni. Rabattkod RDSENDS20

På grund av COVID-19 / coronaviruset så skjuter Transportstyrelsen fram datum för krav på sommardäck och däckbyte till den 30 april 2020. Så du behöver ej stressa med däckskifte i år. 
Sommardäck datum

Sommardäck datum

Beroende på var du har valt att bosätta dig i Sverige kan tiden för att byta till sommardäck naturligtvis variera något. Du bör inte byta några däck förrän du är någorlunda säker på att väglaget kommer att fungera för sommardäck. Oftast brukar man säga att detta får ske tidigast den 1 april. Detta eftersom lagen om vinterdäck som styr detta gäller vid vinterväglag från den 1 december till den 31 mars.

Det är även tillåtet att använda dubbdäck om man vill under perioden 1 oktober–15 april. Dessa går bra att använda även under annan tid givet att det är eller befaras bli vinterväglag.

Glöm heller inte att kolla mönsterdjupet på dina sommardäck. För sommardäck rekommenderas att man har minst 3 millimeter, detta för att uppnå bästa väggrepp vid till exempel vått underlag. Den lagliga gränsen däckdjup går vid 1,6 millimeter.

Se här för vinterdäck!

Hur kan ljudet skilja i olika bilar? 

Vilken sorts bil du kör påverkar det buller du upplever. En sedan är tystare än en SUV. En SUV ger mer vindbrus.

En elbil genererar endast lite eller inget motorbrus, så däckens harmonik kan tyckas verka högre. En cab med taket stängt låter dubbelt så högt som en bil med fast tak. En cab låter självklart ännu mer när taket är öppet. En 4-cylinder når högre decibel vid lägre hastigheter eller vid acceleration än normal hastighet.

sommardäck bäst i test

Tillbehör för att ta bilen till nästa nivå

Med den tid du spenderar körning, varför inte göra din bilfärd så bekväm och säker som möjligt?

Nu mer än någonsin finns det alla slags prylar som kan förbättra din körupplevelse och effektivisera din dag i bilen. I detta inlägget kommer vi gå igenom en massa gadgets som är perfekta att ha i bilen.  I videklippet ovan kan du se tips på många fler bil accessoarer.

Trådlös billaddare

Med magnet och trådlös laddning kan du slippa sladdar och ändå få din mobil laddad.

USB laddare med nödfunktioner

På Biltema hittade jag en smart liten 12V USB laddare som inkluderade nödfunktioner. En USB-laddare med cigarettändarplugg för anslutning till bilens 12 V-uttag. Laddaren har två USB-uttag, 5 V/2,4 A + 5 V/1 A, och laddar två enheter samtidigt. Laddaren är utrustad med nödfunktioner som en spets i rostfritt stål som kan används för att krossa en ruta och en bältesskärare.

Global Car Swivel Tray

Kämpar du när du försöker äta i din bil? Med denna geniala bricka monterad i din kopphållare har du lätt tillgång till mat, dryck och allt annat du behöver i närheten.

Dash Cam

Medan en framåtriktad dashkamera kanske inte hjälper dig att undvika en olycka är det bra att fånga bilder för att bevisa vem som är ansvarig när en olycka inträffar. En dash cam från exempelvis Z-Edge tar 30 bilder per sekund och slår automatiskt på och av när du startar och stänger av ditt fordon. Det finns många andra Dash cams som låter dig få en överblick runt hela ditt fordon.

Bluetooth bilmonteringssats

Du behöver inte en ny bil för att kunna ansluta din smartphone till ditt fordon via Bluetooth. En smarta Bluetooth-bilmonteringssats hjälper dig enkelt koppla in i bilens extra ingångsuttag för handsfree-uppringning och växlar sömlöst mellan inkommande samtal och musik.

Drop stop för bilsitsar

Hur många gånger har du tappat din telefon, nycklar eller till och med pommes frites mellan din plats och bilens mittkonsol? Drop Stop blockerar det irriterande springan och håller bilen ren och dina ögon fokuserade på vägen medan du kör.

Starthjälp

Med ett startpaket för starthjälp behöver du inte vara beroende av någon annan för att ge bilen den starthjälp som behövs när den behöver det. Det finns massor av startpaketet med en batterikälla som gör det möjligt att starta bilen genom att fästa klämmorna på satsen på bilens batteri.

Ryggstödsväska

Håll din bil snygg och organiserad med bilryggstödsarrangör som har medföljande fickor för saker du behöver behålla och en vattentät skräpburk med lock för att hålla lukt borta. Dessa finns i många varianter. Packa ner vad du behöver under bilresan och fäst enkelt väskan på framsätets rygg med kardborreband. Framsidan har 2 nätfack och 1 fack med lock och kan vid behov fällas ut till bord för att ställa lätta saker på. Vinkeln på bordet justeras med snöre.

Nackstödshängare

Nackstödshängare är praktiska och utnyttjar oanvänt utrymme i bilen för kläder och saker som annars kan fara omkring under färden. Dessa är mycket billiga och oerhört praktiska.

Nyckelbricka

En nyckelbricka kan alltid vara bra att ha till bilen och andra nycklar.

Baksätesskydd

Om du har hund så vet du att hundens tassar lätt kan skita ner i baksätet. Med hjälp av baksätesskydd får du skydd mot smuts, hår och väta. Med baksätesskydd är det inget problem att ta med hunden i bilen och hålla bilen fräsch.